Pavasario Dardžilingo arbata

 

Nepakartojamą Dardžilingo arbatos kokybę lemia vietinis klimatas, dirvožemis, auginimo aukštis ir skrupulingas apdorojimas. Per metus 17,500 hektarų plote užauginama apie 9 milijonai kilogramų arbatos. Arbata turi savo nepakartojamą subtilų skonį ir aromatą, kuris pavergia jusles. Dardžilingo arbata mėgaujasi arbatos gurmanai visame pasaulyje. Kaip ir daugelis prabangos dalykų ji geidžiama visame pasaulyje.

 “Dardžilingas – tai vieta, kur Himalajų dvelksmas pagauna keleivį, o aplink aidi žalių slėnių daina. Dardžilingas – tai vieta, kur gimsta labiausiai legendomis apipinta arbata. 87 Daržilingo arbatų sodai yra Indijos šiaurės rytuose, Himalajuose. Kiekvieną rytą, kai migla pakyla nuo kalnų, moterys pasklinda stačiais kalnų takeliais po sodus skinti arbatos. Dardžilingo arbatos niekur kitur negalima išauginti ir paruošti. Kaip tikras šampanas gali būti tik iš Prancūzijos Šampanės, taip Dardžilingo arbata iš Dardžilingo.

 Dardžilingo arbata išsiskiria savo nepaprastu skoniu, kuriam sunku atsispirti. Todėl taurųjį arbatos vyną reikėtų gerti iš prabangių porceliano indų. Subtiliu arbatos skoniu geriausia mėgautis be jokių priedų.

Arbata yra meno kūrinys ir čia reikalinga meistro ranka, kuri sugebėtų atskleisti jos savybes.

Arbatai paruošti reikia minkšto šviežio vandens, kuriame būtų pakankamai deguonies, nes jis padeda atsiskleisti arbatos skoniui. Prieš dedant arbatžoles į arbatinuką, paskalaukite ji beveik užvirusiu vandeniu. Vienam puodeliui arbatos dėkite vieną nedidelį arbatinį šaukštelį arbatžolių (jautresniems rekomenduojame arbatžolių dėti mažiau, nes arbata tikrai labai tonizuoja). Kai vanduo pradės virti, užpilkite jį ant arbatžolių. Per ilgai viręs vanduo prarandadalį deguonies, todėl gali nukentėti arbatos skonis.

Dardžilingo arbata ne tik skani gerti, joje gausu antioksidantų, ji stiprina imuninę sistemą ir puikiai tonizuoja. Jums paragauti mes siūlome ypatingojo pirmojo skynimo Dardžilingo arbatų keliaujančių iš Daržilingo sodų lėktuvais ir dar kvepiančių paslaptingaisiais Himalajais. Tai pati šviežiausia arbata, kokią galima gauti.

 

 01. Dardžilingo arbata BARNESBEG 2012 (ekologiškai švari). Indija (Darjeeling FTGFOP1 Barnesbeg organic DJ/2)

 Barnesbeg sodą įkūrė Christine Barnes 1877. Šis arbatos sodas turi labai geros kokybės arbatų reputaciją ir per daugelį metų apie jį susikūrė galybė įvairiausių mitų ir legendų. Arbata auginama ekologiškai švariomis sąlygomis. Tai vienas iš vaizdingiausių sodų žvelgiančių į didingas Kančenjungos viršūkalnes ir besimėgaujantis vėsiu kalnų oru bei Rangeet upės gaivuma. Asamo arbatkrūmiai turi geras sąlygas subrandinti puikios kokybės, nepaprastai gyvo, gaivaus skonio ir aromato arbatą, kuria malonu mėgautis rytais.

Paruošimas: 1 puodeliui 2-2,5 g arbatos. Užpilti filtruotu verdančiu vandeniu ir palaukti 2-4 min.

  02. Dardžilingo arbata MONTEVIOT 2012 (ekologiškai švari). Indija  (Darjeeling FTGFOP1 Monteviot organic 2012)

 “Puikios kokybės Daržilingo arbata iš MONTEVIOT sodo. Jau kelinti metai mes vežame būtent šią dardžilingo arbatą, nes ji labai skiriasi savo puikiu šviežiu aromatu, subtiliu skoniu, lengva medaus ir citrusų nata, šviesia spalva ir ilgai išliekančiu maloniu poskoniu bei gaivumu nuo kitų, gana intensyvių pavasarinių Dardžilingo arbatų. Skirtingai nuo daugumos pavasarinių Dardžilingo arbatų, MONTEVIOT arbata galima mėgautis ir po pietų. MONTEVIOT sodas buvo užveistas 1856. Tai vienas iš pirmųjų Dardžilingo sodų ir vienas iš mažiausių. Jo teritorija apima apie 88 hektarus pietinio Kurseong slėnio. Arbata čia visada buvo auginama ekologiškai švariomis sąlygomis. Per metus čia užauginama vos 21 000 kgs arbatos, nes svarbiausia yra užtikrinti kokybę, o ne kiekybę. “

Paruošimas: 1 puodeliui 2-2,5 g arbatos. Užpilti filtruotu verdančiu vandeniu ir palaukti 2-4 min.